Simulant slachtoffer opleiding

De Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers leidt in Nederland mensen op om zo realistisch mogelijk een slachtoffer van een ongeval of ziektebeeld uit te beelden.
Tijdens de opleiding tot slachtoffer leert men acteren, grimeren, een ongevalstoedracht ontwerpen en ensceneren. Na een examen is men gediplomeerd simulant slachtoffer.
Dit examen wordt door simulant slachtoffer docenten afgenomen onder toezicht van Het Oranje Kruis.
De zogenoemde simulant slachtoffers worden ingezet bij cursussen en examens van hulpverleners en bij EHBO- en rampenoefeningen. Hierbij acteren zij alsof hun echt een ongeval of ziekte is overkomen. Grime en nagespeeld gedrag zorgen voor een zo realistisch mogelijke oefensituatie

Startvoorwaarden

U dient te beschikken over een geldig EHBO diploma van Het Oranje Kruis om de opleiding tot simulant slachtoffer te kunnen volgen. 

Heeft u nog geen EHBO diploma, dan bieden wij de mogelijkheid om deze te behalen tijdens de simulant slachtoffer opleiding.

Onze simulant slachtoffer opleiding 

Normaal duurt de simulant slachtoffer opleiding 1,5 tot 2 jaar. Sebliem biedt deze opleiding versneld aan in 11 lesdagen + een examendag.
Dit houdt in dat u in ongeveer 3  maanden het officiële simulant slachtoffer diploma kunt behalen. 

Na het volgen van de lessen bent u in staat om het oranje kruis examen simulant slachtoffer met goed gevolg af te leggen. 

Met dit diploma toont u aan dat u voldoende simulant slachtoffer kennis en -vaardigheden bezit om  een slachtoffer uit te beelden.

Nadat u examen heeft afgelegd bij het Oranje Kruis, kunt u zich inschrijven voor 2 bijscholingsdagen. Dit is deel 3 van het leerboek. Hier kunt u zich apart voor aanmelden via de site.
Het diploma kan actueel gehouden worden door ieder jaar 2 nascholingsdagen te volgen bij Sebliem.

Nieuwe opleiding

Bij genoeg aanmeldingen  (min 5 deelnemers) start zaterdag 29 mei 2021 een nieuwe versnelde simulant slachtoffer opleiding in Gorinchem.
Mocht u zich hebben aangemeld, dan hoort u op 15 februari of deze door gaat.
De cursusdag is op zaterdag van 09.00 uur tot ongeveer 16:30 uur.
Deze versnelde opleiding bestaat uit 12 lesdagen en 1 examen dag op zaterdag in Nieuwegein bij het Oranje Kruis. Bij inschrijving krijgt u alle cursusdagen per mail naar u toegestuurd.
De inschrijving is pas definitief als het inschrijfformulier volledig is ingevuld en de betaling (gedeeltelijk) is ontvangen.
De opleiding wordt afgesloten met het landelijk examen van Het Oranje Kruis te Nieuwegein.
De kosten voor de opleiding bedragen €975,00.
Dit is inclusief 1x basiskoffer grimeer materiaal, het leerboek en eenmaal examen.
Betaling in termijnen is mogelijk.

Impressie van de huidige opleiding

Gevulde grimeerkoffers
Wond beoordelen
Cursisten aan het werk
Heel belangrijk; het leerboek

Inschrijfformulier simulant slachtoffer opleiding