Opleiding & Herhaling

Simulant slachtoffer opleiding

Simulant slachtoffer opleiding De Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers leidt in Nederland mensen op om zo realistisch mogelijk een slachtoffer van een ongeval of ziektebeeld uit te beelden.Tijdens de opleiding tot slachtoffer leert men acteren, grimeren, een ongevalstoedracht ontwerpen en ensceneren. Na een examen is men gediplomeerd simulant slachtoffer.Dit

Lees meer & Inschrijven »

Nascholing simulant slachtoffer

Nascholing simulant slachtoffer Om het diploma simulant slachtoffer geldig te houden, moet u competent worden verklaard.  Dit betekent dat u moet laten zien dat u alle vaardigheden beheerst die voor een simulant slachtoffer belangrijk zijn. Door bij Sebliem de nascholingsdagen te volgen bent u ervan verzekerd dat alle vaardigheden nogmaals

Lees meer & Inschrijven »

Workshops

Een workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers, U wordt 7 dagen voordat de workshop start hierover geïnformeerd.

Freubelavond (2 uur)

In een ontspannen sfeer heerlijk avondje freubelen. Er is een instructeur LOTUS aanwezig voor vragen. Er worden op deze avond geen opdrachten gegeven. Doordat hier meerdere simulantslachtoffers aanwezig zijn, kunt u ook eens in de koffer van een ander snuffelen, kijken welke materialen zij gebruiken en ervaringen delen.

Inschrijven »

Traumawonden (2,5 uur)

U leert de basistechnieken van grote wonden maken en waar op te letten. In het EHBO boekje wordt vanaf dit jaar de tourniquet gebruikt. De wonden die u vanavond leert maken, zijn tourniquet waardig.

Inschrijven »

Psychiatrie (3uur)

U gaat kennismaken met niet aangeboren hersenafwijkingen, dementie, depressies, psychoses, wanen & hallucinaties, tics & dwangmatig gedrag. Het inlevingsvermogen en hoe deze te acteren staan centraal.

Inschrijven »

Ademhalingstechnieken & Pijnbeleving (3 uur)

Ondanks dat dit meestal vanzelf gaat, valt hier heel veel over te leren. De wijze waarop je ademhaalt, kan een hulpverlener ontzettend veel vertellen over wat je mankeert. Wat zijn de mogelijkheden en hoe doe je dit veilig voor jezelf. Dit gaan we in deze workshop combineren met de pijnbeleving. Wanneer doet iets pijn? Pijn wordt beïnvloed door veel factoren. Het letsel, ingenomen middelen, het moment en nog veel zaken. Daar gaan we vandaag mee aan de slag!

Inschrijven »

Verdieping Acteren (3 uur)

Acteren is leuk! De basis van alles. In deze workshop zitten veel ‘fun’ onderdelen. Bewustzijns oefeningen en uitbeelden van verschillende emoties. Deze workshop zorgt dat je een level hoger komt in je acteer werk.

Inschrijven »

Ademhalingstechnieken & ziektebeelden (4 uur)

Ondanks dat dit meestal vanzelf gaat, valt hier heel veel over te leren. De wijze waarop je ademhaalt, kan een hulpverlener ontzettend veel vertellen over wat je mankeert. Wat zijn de mogelijkheden en hoe doe je dit veilig voor jezelf. Dit gaan we in deze workshop combineren met de meest voorkomende ziektebeelden zoals hartinfarct, beroerte, hypo & hyperglykemie, epilepsie en verzoekjes. Deze workshop wordt geadviseerd bij de net beginnende simulantslachtoffers en/ of als je bepaalde ziektebeelden moeilijk vindt om te acteren. Hier worden goede tips & trucs voor gegeven.

Inschrijven »

Alcohol en drugs & Psychiatrie (4 uur)

Een kennismaking met de verschillende alcohol fases, XTC, ketamine en nog wat van die wonderlijk middeltjes. En alles heeft zijn eigen spel. Hoe leuk is dat!

Dit gaan we in deze workshop combineren met een stukje psychiatrie. Jullie gaan kennismaken met niet aangeboren hersenafwijkingen, dementie, depressies, psychoses, wanen & hallucinaties, tics & dwangmatig gedrag en hoe deze te acteren.

Inschrijven »

Nieuwe materialen (2,5 uur)

Er komen steeds meer materialen op de markt, waardoor het moeilijk beslissen is welk materiaal je moet aanschaffen en wat lekker werkt. In deze workshop laten we je kennis maken met al deze verschillende soorten.

Inschrijven »